Venstre om åbningsaftale: Den er ikke tilstrækkelig

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen synes ikke, at tirsdagens politiske aftale åbner nok for eleverne. "Med regeringens tilgang risikerer vi at holde ting lukket for længe med ekstremt store omkostninger, både menneskeligt og økonomisk," siger erhvervsordfører.
Foto: LISELOTTE SABROE
Foto: LISELOTTE SABROE
af ritzau og Iben Schmidt

Fra på mandag må efterskoler og højskoler igen åbne. Det sker som et resultat af en genåbningsaftale mellem regeringen, SF, De Radikale og Enhedslisten.

Også afgangselever i grundskoler og på ungdoms- og voksenuddannelser må vende tilbage til fysisk undervisning en del af tiden. Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, mener, at aftalen genåbner for lille en del af samfundet.

"Særligt for skoleelevernes vedkommende er det (aftalen, red.) noget uambitiøst. Og så ærgrer det mig, at de liberale erhverv ikke er taget med."

"For der er mange små erhvervsdrivende rundt omkring, som trænger til at få genåbnet deres forretning," siger Ellemann-Jensen.

Han mener, at aftalen er uambitiøs, fordi der - ifølge ham - er mulighed for at sende flere skoleelever tilbage i større omfang end det, som aftalen indeholder.

Erhvervsordfører: Fremryk genåbningen af erhvervslivet

Med aftalen skal mellemskoleeleverne have undervisning udendørs én dag om ugen, men det er ikke nok, mener Jakob Ellemann-Jensen.

"Man burde sende 5.–8. klasse tilbage i et større omfang. Det kan ikke være på fuld tid, men det kan godt være mere end én dag om ugen udendørs, det er ikke tilstrækkeligt," synes jeg.

Også Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, håber på en hurtigere genåbning af erhvervslivet, siger han til Berlingske.

"De seneste udmeldinger understreger, at det bestemt er relevant at fremrykke genåbningen af erhvervslivet. Regeringen har lagt et ekstremt negativt scenario til grund for genåbningen, og nu må de krybe til korset og se, at det ikke gik så slemt. Med regeringens tilgang risikerer vi at holde ting lukket for længe med ekstremt store omkostninger, både menneskeligt og økonomisk," siger han.

Ellemann-Jensen: "Vi bliver nødt til at lave en plan"

Regeringen og støttepartierne mener ikke, at der kan åbnes mere op af Danmark på grund af smittetrykket. Det er Jakob Ellemann-Jensen ikke enig i.

"Selvfølgelig skal vi være forsigtige, og der er jo heller ikke nogen - og heller ikke os - som foreslår, at vi bare åbner alt med et trylleslag."

"Men jeg mener, at de tal, som vi ser, giver større muligheder end det, som regeringen og støttepartierne lægger op til her."

Der skal sættes skub forhandlingerne mellem partierne om en langsigtede plan for genåbningen, lyder det fra formanden.

"Vi bliver nødt til at lave en plan, sådan at folk har et perspektiv, for der er rigtig mange danskere, der lider under den her nedlukning," siger Jakob Ellemann-Jensen.

Dansk Erhverv hilser "genåbningsdryp" velkomment – men understreger behovet for en stor køreplan

Regeringen tager yderligere skridt mod genåbning: Regler for store butikker lempes 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også