PolicyWatch

Kulturminister afviser lovforslag om ophavsret er på kant med EU-retten

Regeringens udspil til en ændring af ophavsretsloven, der skal træde i kraft om få uger, er helt i overensstemmelse med den EU-bestemmelse, som går forud for lovforslaget. Sådan lyder det fra Kulturministeriet, efter juridiske fagfolk har sået tvivl om dele af udspillet.

Kulturminister, Joy Mogensen. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Der er risiko for, at kulturminister Joy Mogensens (S) udspil til en ændring af ophavsretsloven, der bl.a. skal bane vej for at regulere techselskabers rettighedsbetaling for brug af mediers indhold på ex Google og Facebook, er udformet på en måde, der giver risiko for at være på kant med EU's tolkning af ophavsret.

Det var i grove træk vurderingen fra Thomas Riis, professor ved Center for Informations- og innovationsret på KU, samt Sebastian Schwemer, der er lektor samme sted, en artikel hos Altinget i april.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier