PolicyWatch

Rejsekortet er i dialog med markedet om fremtidens billetsystem

Efter ti år er det tid til at forny tekonologien bag rejsekortet, og selskabet er derfor i gang med at finde nye alternativer.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Det er ikke sikkert, at rejsekortet kan bruges som betalingsmiddel i fremtidens kollektive transport, skriver MobilityTech, efter at Selskabet Rejsekort og Rejseplan i disse måneder er i dialog med markedets aktører om, hvordan fremtidens løsning i stedet skal se ud.

Det sker, efter at selskabet er kommet frem til, at det er på tide at forny teknologien bag rejsekortet, som er mere end ti år gammel.

"Det er mit indtryk efter relativt kort tid i stolen her, at der findes løsninger i andre lande, hvor man er længere fremme. Vi har et system der er godt, fordi det binder os sammen på tværs af landet, men det er også mit indtryk, at man andre steder i verden er kommet længere med andre teknologier. Det kan være anvendelse af telefonen eller kreditkort som betalingsmiddel eller ind -og udtjekning uden fysisk infrastruktur," lyder det fra direktør Kasper A. Schmidt, som overtog posten i Rejsekort og Rejseplan i starten af juni.

Ifølge lektor ved IT-Universitetet Morten Hjelholt er det dog vigtigt, at der stadig findes en analog løsning i fremtidens billetløsning, da mange ikke-digitalt-parate anvender kollektiv transport i det daglige.

Trods milliarder til togfond anerkender partier usikkerhed om tidsplan og fremtid 

DSB og elløbehjulsoperatør vil gøre turen til arbejdspladsen lettere 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier