PolicyWatch

Danmark er inviteret med i front mod techgiganter

Ifølge kulturminister Joy Mogensen (S) er Danmark inviteret med i en koalition af lande, der på hver sin vis er i front i forhold til at sikre kultur og medier i en tid med pres fra techselskaber.

Danmarks kulturminister, Joy Mogensen (S). | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Den canadiske kulturminister, Steven Guilbeault, har taget initiativ til en mindre koalition af lande, der skal skabe grundlag for nye internationale aftaler, der regulerer store techselskaber - og Danmark er inviteret med. Det skriver Politiken.

Kredsen består af foreløbigt af Canada, Tyskland, Frankrig, Australien og Finland som hver har taget skridt i retning af at sikre det nationale kulturlivs - herunder mediernes - interesser over for de internationale techselskaber. Danmark er inviteret med efter opdateringen af ophavsretsloven, der har givet særlig tilladelse til, at landets medier må gå sammen om en forening, der skal stå for kollektiv forhandling af rettighedsbetaling for brug af mediers indhold på platforme som Google og Facebook.

Joy Mogensen har ifølge Politiken ikke på stående fod kunnet takke endeligt ja til invitationen, men er "stærkt interesseret", skriver avisen.

Google byder forhandlinger med samlet mediebranche velkommen

36 mediehuse er ombord i nyt forvaltningsselskab omkring techbetaling

Minister: Nyt tech-gigant kontor skal gøre det nemmere at lave problemdrevet politik 

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier