PolicyWatch

Region Hovedstaden vil etablere mere end 300 ladestandere

Etableringen af de nye ladestandere vil firedoble det nuværende ladestandere på regionens matrikler.

Foto: Valdemar Ren

Et projekt, der skal sikre på den gode side af 300 ladestandere til elbiler, er netop blevet sendt i udbud af Region Hovedstaden.

Projektet omfatter etablering af ladestandere på regionens egne matrikler, så det eksempelvis bliver nemmere for folk, der besøger eller tilses på hospitaler, at lade bilen op imens. Det samme gælder for medarbejdere i regionen, der enten selv kører i elbil eller bruger en i af regionens i forbindelse med jobbet.

"Fra regionsrådets side har vi afsat 3 millioner kroner til opsætning af ladestandere, som skal være med til at sikre, at vi har de rigtige rammer for de mange, der vælger en grøn elbil til. Elbilerne er nemlig en vigtig del af omstillingen mod en sundere og mere bæredygtig region, og derfor er jeg rigtig glad for at se, vi nu har fået et stort udbud på plads, så vi sikrer, at flere ladepladser kommer op omkring vores hospitaler og bygninger de kommende år," udtaler formand for trafikudvalget i Region Hovedstaden, Jens Mandrup (SF), i en pressemeddelelse.

De første 100 ladestandere skal efter planen etableres inden udgangen af 2021. Her vil man kigge efter matrikler, hvor ladestandere kan sættes op uden længere ventetid, og hvor infrastrukturen omkring strømforsyningen allerede er på plads, lyder det.

I 2022 og 2023 vil der blive etableret 100 ladestandere yderligere på Region Hovedstadens matrikler. Det vil ende med at øge de eksisterende ca. 100 ladestandere med 300 frem mod 2025, lyder det.

Region Hovedstaden: Infrastrukturmidler kan gøre mere gavn i tætbefolkede områder

Transportministeren vil kræve roamingtjeneste på ladestandere til elbiler

Mere fra PolicyWatch

Antallet af klager over udbud når sit højeste i fem år

Klagenævnet for Udbud, der behandler klager over udbud hos offentlige institutioner, modtog sidste år 117 nye klagesager. Det er det højeste antal nye sager i fem år. Flere afgørelser end normalt blev indbragt for domstolene, viser nævnets årsopgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier