PolicyWatch

Ingen garantier for certificeret grøn gas på Lolland-Falster

Den varslede gasledning til Lolland til 792 mio. kr. har projekttitlen "Grøn Gas Lolland-Falster", men der er ikke nogen garantier for, at brugerne køber certificeret biogas.

Biogasanlæg ved Outrup. | Foto: Brian Nonbo Lauridsen

I tredje kvartal 2024 forventes den første gas at flyde gennem til den nyetablerede 115 km lange gasledning til Lolland-Falster til især Nordic Sugars to fabrikker i Nykøbing Falster og Nakskov.

På trods af at projektet har fået titlen "Grøn Gas Lolland-Falster", er der dog ingen garanti for, at de private virksomheder, som tilkobles ledningen, tilkøber biogascertifikater. Nordic Sugar, den suverænt største aftager af gas fra den kommende ledning, vil eksempelvis ikke garantere, at man vil købe biogascertifikater, hvilket møder kritik i dagens udgave af Jyllands-Posten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Antallet af klager over udbud når sit højeste i fem år

Klagenævnet for Udbud, der behandler klager over udbud hos offentlige institutioner, modtog sidste år 117 nye klagesager. Det er det højeste antal nye sager i fem år. Flere afgørelser end normalt blev indbragt for domstolene, viser nævnets årsopgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier