PolicyWatch

Sundhedsstyrelsen lemper restriktioner for skolerne

Elever skal ikke længere sendes hjem på grund af enkelte smittetilfælde, lyder det i nye retningslinjer.

Foto: Jens Dresling

Sundhedsstyrelsen lemper nu retningslinjerne for landets skoler, så hjemsendelser kun finder sted ved større smitteudbrud.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse fredag.

"Vi vil meget gerne være med til at få skolegangen tilbage til det normale før coronaepidemien."

"Vi ved, det er vigtigt for børns trivsel, at hverdagen er genkendelig. Derfor er vores prioritet at sikre, at skolerne forbliver åbne, så vidt det er muligt," siger Andreas Rudkjøbing, der er læge i Sundhedsstyrelsen i meddelelsen.

De nye retningslinjer betyder, at hjemsendelser kun finder sted "ved større smitteudbrud eller andre særlige situationer".

Styrelsen nævner, at det kan være ved smitte af 30 til 40 personer, ved en superspredningsbegivenhed på skolen, eller hvis der er tale om nye og særligt bekymrende coronavarianter på skolen.

Det glæder Danmarks Lærerforeningen, at der endelig er kommet nye retningslinjer for skolerne, der er til at gå til.

Men de kommer en kende for sent, siger formand Gordon Ørskov Madsen.

"Jeg er rigtig glad for, at det nu er tydeligt, at der ikke skal ske isolering i samme omfang som tidligere, hvis der kun er få smittede. Så vi er godt tilfreds med de her retningslinjer, som giver tryghed på skolerne."

"De skulle dog være kommet i starten af den her uge, så man kunne have bygget det ind i planlægningen af skolestarten og taget højde for, hvad der skal ske, hvis der udbryder smitte på skolen," siger han.

Sundhedsstyrelsen ændrer også definitionen af, hvem der er nær kontakt til en smittet i dagtilbud, skoler og på uddannelser.

Fremover skal en nær kontakt have været under en meter fra en smittet person i 15 minutter eller mere for at være nær kontakt.

Tidligere skulle en hel klasse sendes hjem, hvis en enkelt elev var smittet, da resten af klassen blev betragtet som nære kontakter til den smittede.

Sundhedsstyrelsen forventer, at vaccination af børn fra 12 år og op er med til at inddæmme smittespredningen på landets grundskoler, når størstedelen af børnene har gennemført en vaccination.

Det vil også sænke behovet for testning og hjemsendelser, skriver styrelsen.

Fra politisk side er der blevet rejst kritik af, at der få dage inden skolestart endnu ikke var kommet nye retningslinjerne for skolerne.

De tidligere udmeldte retningslinjer var fra 5. februar.

Der er knap 700.000 elever i grundskolen, der er påvirket af lempelserne.

 

Regeringens rådgivere vil lukke Aalborgs festgade i to uger 

Regeringens eksperter foreslår genåbning af skoler fra mandag 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier