PolicyWatch

Realkreditdirektør går i rette med ministers statsgaranti-model

Direktør for realkreditselskabet DLR Kredit mener ikke, at regeringens statsgaranti-løsning vil hjælpe på udfordringerne med at få realkreditlån på landet.

Gymnasier på landet kan have svært ved at optage realkreditlån, da den langsigtede drift ifølge realkreditdirektør er mere udsat end i byerne. | Foto: Andreas Haubjerg

En statsgaranti på realkreditlån vil ikke løse landligt placerede institutioner som bosteder og uddannelsesinstitutioners vanskeligheder med at optage realkreditlån. Det siger adm. direktør i DLR Kredit Jens Kr. A. Møller til Jyllands-Posten.

"Det kræver andre værktøjer end en statsgaranti på 60-80 pct. af lånet at løse det her. Et gymnasium er f.eks. afhængigt af elevtallet, fordi det får taxameterpenge fra staten. Men i landområder er der en risiko for, at elevtallet – og dermed økonomien – ikke kan opretholdes, fordi folk fraflytter. Derfor må man sikre, at driften kan hænge sammen på langt sigt. Det skal løse politisk," siger direktøren til avisen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier