Ny kulturminister: Medieforliget bliver min "største opgave"

Et nyt medieforlig skal i hus for at sikre den frie presse, lyder det fra Ane Halsboe-Jørgensen, der i går overtog posten som kulturminister fra Joy Mogensen.
Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen. | Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix
Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen. | Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Nyudkækket kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) kalder de forestående forhandlinger om et nyt medieforlig for den absolut største opgave, hun går i møde som ny politisk frontfigur for kulturen og medierne i Danmark. Det sker i et interview med DR.

"I forhold til det politiske forhandlingsforløb er den største opgave at få landet et medieforlig. Det er afgørende for den frie presse, vores kritik af magthaverne og en kerne i vores demokrati, at vi har stærke medier. Det skal medieforliget sikre," siger Ane Halsboe-Jørgensen til DR.

Samtidig fortæller hun, at hun er særligt opmærksom på hurtigt at få en dialog med kulturlivet i gang for at få overblik over, hvad corona har "lagt ned", og hvor situationen er okay.

Med en mediebranche, der længe har kaldt på en ny aftale, er der også en forventning om, at indledningen af forhandlingerne, som en af hendes forgængere Bertel Haarder (V) mandag kaldte "noget af det allermest komplicerede, der findes", ikke ligger langt ude i horisonten.

Der er nok at tage fat på, når forhandlingerne om et nyt medieforlig engang bliver sat i værk. Svækkede lokalmedier, techkoncerners bidrag til nyhedsmedier og momssatsen for forlag er blot nogle af de temaer, som interessenterne i den danske mediebranche har nævnt i deres udspil til forhandlingerne, som er blevet udsat af flere omgange grundet corona.

Inden hun gik af, udtalte kulturminister Joy Mogensen (S), at forhandlingerne om et nyt medieforlig ville blive skudt i gang til efteråret og med sikkerhed ville gå i gang i 2021. Hvorvidt den tidsplan bliver justeret med en ny minister ved roret, vides ikke endnu.

Ny kulturminister: Den offentlige samtale kommer til at fylde meget på mit bord

Politisk redaktør: Ny minister er en opgradering af kulturområdet

Mette Frederiksen udnævner to nye ministre 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også