PolicyWatch

Thulesen Dahl glæder sig over ny lydfil i Messerschmidt-sag

DF's gruppeformand, Peter Skaarup, står ved sine udsagn i byretten, der var centrale i Messerschmidt-sagen.

Foto: Philip Davali/Philip Davali / Philip Davali

Det glæder formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, at der er kommet nye oplysninger frem i sagen mod hans partifælle, partiets næstformand Morten Messerschmidt. Det siger han til Berlingske.

Mediet kunne torsdag bringe en lydfil, som potentielt kan kaste et mere positivt skær over næstformandens forklaringer i byretten i Lyngby i den meget omtalte Meld og Feld-sag.

"Det er supergodt, hvis der kan komme nye oplysninger frem i sagen, som kan bidrage til, at sagen kan få et andet resultat i landsretten end i byretten," siger Thulesen Dahl til Berlingske.

"Det ærgrer mig lidt, at oplysningerne ikke er indgået under sagen ved byretten. Men så er det jo godt, at sagen er anket til landsretten, så det kan indgå i landsretssagen," lyder det fra formanden.

Over for Berlingske afviser Kristian Thulesen Dahl at have kendt til lydfilen, da han vidnede i byretten.

I sagen blev Messerschmidt for knap to uger siden dømt skyldig i svig med EU-midler samt dokumentfalsk. Han blev idømt seks måneders betinget fængsel.

På lydfilen, der skulle være optaget på partiets sommergruppemøde i 2015, kan man høre Messerschmidt referere til afholdelsen af det EU-seminar, der har været centralt i sagen mod ham.

"Og som I vil vide: I går var vi jo til EU-seminar – ligesom vi var sidste år – organiseret af vores europæiske parti," siger han på lydfilen.

På optagelsen kan man også høre partiets gruppeformand Peter Skaarup, hvis vidnesudsagn i retssagen blev afgørende. Her afviste han at have haft et EU-seminar "på tapetet" under sommergruppemødet.

Og det udsagn holder Peter Skaarup fredag fast i - trods den lydfil, der er kommet frem:

"Jeg står ved det, som jeg har sagt i byretten," siger Peter Skaarup til TV 2.

"Men jeg synes selvfølgelig, at det er godt, hvis der kommer oplysninger frem, der kan føre til et andet resultat i Landsretten," lyder det.

 

Lang tid før Folketinget kan afgøre Messerschmidts værdighed

Messerschmidt: Jeg fortsætter på Christiansborg

Thulesen Dahl: Messerschmidt kan fortsætte sit arbejde 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier