PolicyWatch

Politikers indspark om plantedrikke har skabt røre

Et opslag fra De Radikales landbrugsordfører om regelsættet for komælk kontra plantedrikke har udløst skarpe reaktioner fra Landbrug & Fødevarer og undskyldninger, beskriver Berlingske om en speget debat mellem politikeren og landbrugsorganisationen.

Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Forsøg på censur, misforståelse af reglerne og lidt for skarpe reaktioner. De Radikales landbrugsordfører Zenia Stampe har ifølge Berlingske i første omgang fået Mejeriforeningen under Landbrug & Fødevarer på nakken, efter at hun skrev et længere opslag på Facebook om, der findes "stærke interesser", som ikke er interesserede i plantedrikkenes indtog hos forbrugerne.

Opslaget tog udgangspunkt i regler for berigelse med calcium, hvor politikeren kaldte reglerne en "snedig handelshindring" efter at hun havde deltaget i en konference med plantedrikproducenten Dryk. Mejeriforeningen reagerede i første omgang skarpt og ønskede at politikeren trak sit opslag tilbage, fordi de mente det var fejlagtigt, for sidenhen at undskylde sin frembrusen.

Ifølge reglerne, der blev gennemgået i DR Detektor, må plantedrikke faktisk beriges med præcis samme mængde calcium som komælk, mens der gælder andre regler for mælkedrikke som proteindrik eller kakaomælk. Hvilket fik både Dryk-direktør Christian Christensen og Zenia Stampe til erkende misforståelsen.

Støttepartier: Prioriter klima over bred aftale om landbrug 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier