PolicyWatch

Tidligere aktivist skal stå i spidsen for byggesagerne på Frederiksberg

Enhedslistens Pelle Dragsted, der i flere år har markeret sig i boligdebatten, har sikret sig formandsposten i klima-, plan- og boligudvalget i Frederiksberg Kommune. Dermed er Enhedslisten det parti i kommunen med flest udvalgsformænd.

Pelle Dragsted, der ofte beskrives som Enhedslistens chefideolog, bliver formand for klima, plan- og boligudvalget i Frederiksberg Kommune. | Foto: Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged

Der blæser nye vinde over Frederiksberg. Socialdemokratiske Michael Vindfeldt vandt i sidste måned borgmesterposten efter 112 års konservativt styre, og nu bekræfter Pelle Dragsted fra Enhedslisten på Twitter, at han bliver formand for kommunens klima-, plan- og boligudvalg.

"Perfekt udgangspunkt til at arbejde for billige boliger og grøn omstilling på Frederiksberg," lyder det i kommentaren.

Dermed er der lagt op til, at projektudviklere og andre ejendomsaktører i den folkerige kommune skal i dialog med Enhedslistens tidligere erhvervsordfører, der er en fremtrædende skikkelse i debatten om bl.a. almene boliger og udenlandske kapitalfondes aktivitet på dansk jord.

Enhedslisten bliver efter nytår partiet med flest udvalgsformand med tre ud af ti mulige. Af de øvrige poster kan nævnes 1. viceborgmester Lone Loklindt (R) som formand for by- og erhvervsstrategisk udvalg samt Jan E. Jørgensen (V) som formand for miljø-, bynatur- og mobilitetsudvalget.

"I Enhedslisten har vi kæmpet for, at Frederiksberg skal blive en mere bæredygtig by. Derfor har vi valgt at gå efter indflydelse både på det sociale og det grønne område," lyder det fra Enhedslistens Mette Bang Larsen, kommende formand for kommunens socialudvalg.

Enhedslisten blev det næststørste parti på Frederiksberg med 17,5 pct. af stemmerne ved kommunalvalget i november, hvilket rakte til seks mandater. Trods den tabte borgmesterpost er De Konservative fortsat størst i kommunen med med 40,4 pct. af stemmerne.

Pelle Dragsted er åben om sin aktivistiske fortid, omend han ikke længere går ind for vold som en vej til at opnå resultater.

Socialdemokrat snupper borgmesterposten i Frederiksberg 

Skrantende boligfond udløser bøn til lokalpolitikere: Det haster med en løsning

Vilde dage for nyvalgt borgmester: "Jeg har fået syv timers søvn de sidste to døgn"

Mere fra PolicyWatch

Coloplast-formand advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Ejendomsbranche: Ny regering vil blive mødt med tre klare ønsker

I de igangværende regeringsforhandlinger forsøger branchetalerøret Ejendomdanmark især at spille ind på tre områder. Øverst står den udskældte lagerskat. Den vil ”smadre en hel branche”, siger adm. direktør Peter Stenholm, der foreslår en alternativ model. Også mindre byrdefulde generationsskifter kæmper han for.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier