PolicyWatch

Flere ministre deltager på pressemøde om restriktioner klokken 18

Onsdag klokken 18 er der pressemøde om coronarestriktionerne, der står til at udløbe mandag. Her deltager både sundheds- og kulturministeren. Der er lagt op til, at bl.a. biografer kan genåbne.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen deltager også i pressemødet om coronarestriktioner. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Hele onsdagen har der været meldinger om coronarestriktionernes snarlige udløb, og nu er der også sat tidspunkt for, hvornår der kan komme en afklaring.

Onsdag klokken 18 holder Sundhedsministeriet pressemøde om den aktuelle status for covid-19. Det oplyser ministeriet.

Her deltager sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Han får følgeskab af Ane Halsboe-Jørgensen (S), der er kulturminister.

Netop kulturområdet er et af dem, der har været fokus på de seneste dage, da der gælder flere restriktioner for at bremse coronasmitten.

De står dog til snart at udløbe - natten til søndag - hvis ikke Folketingets Epidemiudvalg forlænger dem. Udvalget mødes klokken 15.15 umiddelbart inden pressemødet.

Forud for mødet i udvalget har Epidemikommissionen, der rådgiver regeringen og Folketinget, anbefalet, at restriktionerne lempes på flere områder.

Blandt andet lægges der op til, at biografer, koncertsteder, teatre og kulturhuse kan genåbne i et vist omfang. Det vil imidlertid være med krav om coronapas, mundbind og deltagerbegrænsning.

Begrænsning på natteliv

Omvendt er det anbefalingen, at nattelivet fortsat skal være lukket. Og at serveringssteder fortsat skal stoppe for udskænkning af alkohol klokken 22 og lukke klokken 23.

Et generelt forbud om salg af alkohol fra klokken 22 til 5 bør også stadig gælde, hvis det står til kommissionen. Restriktionerne har været gældende siden 19. december.

Om kommissionens anbefalinger følges, er en politisk beslutning, der træffes af Folketingets Epidemiudvalg. Statsminister Mette Frederiksen Heunicke (S) siger dog til TV 2, at regeringen lægger op til at følge eksperternes indstilling.

”Vi har tænkt os at følge indstillingerne, og vi er fuldt ud opmærksom på, at det er svært for store dele af dansk kunst- og kulturliv at have de her restriktioner, som har været gældende i en periode. Og det håber vi på opbakning fra Folketinget til,” siger hun til TV 2.

Medie: Epidemikommission vil holde natteliv lukket - men åbne kulturlivet

Heunicke vil åbne kulturliv så hurtigt som muligt

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier