PolicyWatch

Stor interesse fra landmænd: Knap 1000 hektar jord skal omlægges til natur

Miljøstyrelsen har tilbudt private jordejere tilskud til at omlægge marker og jord til skov og natur. Hundredvis af landmænd har søgt, og nu skal i alt 921 hektar omlægges.

Flere landmænd har vist interesse for at omlægge marker til skov. | Foto: Marius Renner

921 hektar jord og marker skal nu omlægges til natur og skov. Det er det hidtil største areal med ny privat natur på et enkelt år og svarer til et område på tre kilometer på begge led, skriver Miljøstyrelsen i en pressemeddelelse.

De knap 1000 hektar dækker over 546 hektar sammenhængende lysåben natur og 375 hektar urørt skov og skal spredes ud på ca. 100 projekter over hele landet.

I oktober sidste år havde 381 landmænd tilkendegivet, at de ville omlægge deres marker og afgrøder med en skov af træer.

Landbrugsstyrelsen anslog, at hvis de 381 skove realiseres, ville de nye skove kunne reducere kvælstofudledningen med over 25 ton årligt.

”Vi har aldrig tidligere modtaget så mange gode ansøgninger fra skovejere og landmænd, der vil lave ny natur. Den grønne dagsorden gør det attraktivt at have natur på ejendommen. Det er formentlig en af grundene til den store interesse,” siger kontorchef Bettina Helle Jensen fra Miljøstyrelsen.

Målet med Miljøstyrelsens pulje er, at skovrejsningen skal forbedre optaget af CO2 og mindske udledningen af kvælstof til vandmiljøer. Der åbnes for endnu en ansøgningsrunde for tilskud til urørt skov i foråret 2022.

Stor interesse for at rejse skov på danske marker

Udspil: Europa skal have 3 milliarder flere træer i 2030

Mere fra PolicyWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinket

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinket op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier