Minister: Teleselskaber kan ikke straffes for manglende logning

Justitsminister Nick Hækkerup (S) fastslår i svar til Folketingets Retsudvalg, at teleselskaberne ikke kan straffes, hvis de afviser at logge oplysninger om kundernes teletrafik.
Justitsminister Nick Hækkerup (S). | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Justitsminister Nick Hækkerup (S). | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Teleselskaber, der afviser at logge kundernes teledata, kan ikke straffes. Det fastslår justitsminister Nick Hækkerup (S) over for Folketingets Retsudvalg, skriver Version2.

”Det er således vurderingen, at den forpligtelse til registrering og opbevaring af oplysninger om teletrafik, der følger af logningsbekendtgørelsen, fortsat er i kraft, men at teleselskaberne, indtil vi har de nye regler på plads, ikke vil kunne straffes, hvis de ikke følger reglerne om registrering og opbevaring i logningsbekendtgørelsen,” lyder det fra Nick Hækkerup i svaret til Retsudvalget, der faldt 28. januar.

Svaret kommer i forlængelse af det omdiskuterede lovforslag, hvor regeringen ønsker at fastholde en bred logning af teledata.

Det har mødt kraftigt kritik fra både telebranchen og en række organisationer, hvor national chef for Institut for Menneskerettigheder, Maria Ventegodt, tidligere har kaldt reglerne for ”jurist-akrobatik og røgslør”.

Lovforslaget beskriver, at der kan iværksættes en generel, udifferentieret logning af alle danskere i perioder, hvor terrortruslen er høj, mens der i andre perioder kan logges data målrettet bestemte personer og områder, der vurderes at have en forbindelse til grov kriminalitet.

Tænketank gør status over retssikkerheden: ”Krisen har kun forstærket udviklingen”

Støttepartier om overvågningsforslag: Klamphuggeri og forargeligt

Intens kritik af lovforslag om logning: Det er jurist-akrobatik og røgslør

Brancheorganisation er kritisk over for nye logningsregler

Regeringen sender lovforslag om ændrede logningsregler i høring

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også