Messerschmidts ordførerposter går til støtterne

Marie Krarup, der ikke er fan af DF’s formand, mister ordførerskab til Pia Kjærsgaard, som hun strides med.
Marie Krarup har mistet sin post som integrationsordfører til Pia Kjærsgaard. | Foto: Jens Dresling
Marie Krarup har mistet sin post som integrationsordfører til Pia Kjærsgaard. | Foto: Jens Dresling
af ritzau

DF-formand Morten Messerschmidts ordførerposter er blevet fordelt mellem René Christensen, Dennis Flydtkjær og Alex Ahrendtsen. Det står fast efter Dansk Folkepartis gruppemøde torsdag. Desuden er det værd at bemærke, at Marie Karup, der har været yderst kritisk over for Messerschmidt, mister sin post som integrationsordfører. Den post får partistifter Pia Kjærsgaard. Hun er i forvejen udlændingeordfører.

”Vi synes, at integration og udlændinge passer godt sammen. Det er gruppen, der har besluttet det her,” siger gruppeformand Peter Skaarup.

Han tilføjer, at Krarup er indforstået med beslutningen. Krarup har for længst meldt ud, at hun ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

Krarup og Pia Kjærsgaard har offentligt været i totterne på hinanden efter formandsvalget i januar. Kjærsgaard støtter Messerschmidt og har ikke brudt sig om Krarups kritik af Messerschmidt. Derudover har Krarup truet med at forlade DF på grund af Messerschmidts post som formand. På den anden side mener Krarup, at Kjærsgaard blander sig for meget i styringen af DF.

René Christensen bliver klima- og energiordfører, mens Dennis Flydtkjær overtager Messerschmidts post som kulturordfører. Ahrendtsen bliver europarådsordfører i stedet for Messerschmidt.

Både Christensen, Flydtkjær og Ahrendtsen støttede Messerschmidt i DF’s formandsopgør i sidste måned. I forvejen er Christensen finansordfører, og i sidste uge blev han udnævnt som ny politisk næstformand af folketingsgruppen.

Det var dog ikke helt efter planen, da Messerschmidt havde udset sig Christensen til posten som gruppeformand i stedet for Skaarup. Der var imidlertid modstand i folketingsgruppen mod Messerschmidts plan, og Skaarup vandt kampvalget om gruppeformandsposten.

Flydtkjær har i forvejen også en del andre ordførerposter, blandt andet skatteordførerposten.

Flydtkjær var der også drama omkring i sidste uge, da gruppeledelsen skulle findes efter formandsvalget. Messerschmidt ønskede Flydtkjær som en del af ledelsen. Men også her var der modstand. Hans Kristian Skibby, der ikke er Messerschmidt-støtte, udfordrede Flydtkjær om den sidste plads i ledelsen og vandt afstemningen.

Det er også blevet officielt, at eksformand Kristian Thulesen Dahl er ny forsvarsordfører. Den post overtager han fra Søren Espersen efter gensidig aftale mellem de to. De facto agerede Thulesen Dahl allerede forsvarsordfører, inden han formelt fik posten.

Messerschmidts plan stemt ned: Skaarup fortsætter som gruppeformand

Messerschmidt fik stor sejr: Ny formand for Dansk Folkeparti

Pia Kjærsgaard peger på Messerschmidt som ny DF-formand

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også