Snart slut med ugentlige test på uddannelser

Elever og lærere behøver ikke længere at blive testet to gange om ugen fra 21. februar, oplyser ministeriet.
"Det er endnu et skridt mod en normal hverdag," siger Pernille Rosenkrantz-Theil, Børne- og undervisningsminister | Foto: Jens Dresling
"Det er endnu et skridt mod en normal hverdag," siger Pernille Rosenkrantz-Theil, Børne- og undervisningsminister | Foto: Jens Dresling
ritzau

Fra og med den 21. februar opfordrer Børne- og Undervisningsministeriet ikke længere til de såkaldte screeningstest, hvor man tester alle to gange om ugen, uanset om de har symptomer eller ej.

Opfordringen gælder for elever og medarbejdere i dagtilbud, på grundskoler og på ungdoms- og voksenuddannelser. Beslutningen om ikke længere af opfordre til de ugentlige test, kommer på baggrund af rådgivning fra den Faglige Referencegruppe.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) glæder sig over, at det nu er muligt at lægge de ugentlige test på hylden.

”Det er endnu et skridt mod en normal hverdag,” siger hun i en pressemeddelelse.

Selv om der ikke længere opfordres til to ugentlige screeningstests for corona, vil det stadig være muligt for dagtilbud og skoler at uddele selvtest til elever og medarbejdere.

Kviktestcentrene lukker senest 6. marts

Falck sender 5000 kviktestere videre til andre job

Testkrav blokerer for flere rejsende til Danmark

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også