PolicyWatch

Falck sender 5000 kviktestere videre til andre job

Falck har sammen med brancheorganisationer lavet et karriereforum på nettet, hvor podere kan finde et nyt job.

Falcks podere har i løbet af de sidste to år foretaget mere end 24 millioner test | Foto: Marcus Emil Christensen

I takt med at de nuværende kviktestcentre lukker gradvist frem mod 6. marts, er der en lang række podere, der snart står uden job. Det gælder også de 5000, som de seneste to år har foretaget mere end 24 millioner test i Falcks kviktestcentre, som har været placeret i Nord- og Midtjylland og på Sjælland.

De får imidlertid en håndsrækning til at komme videre og finde et andet arbejde. I samarbejde med erhvervsorganisationerne Dansk Erhverv, Dansk Industri og Horesta har Falck stablet et online-karriereforum på benene. Her kan arbejdsgivere med ledige stillinger byde sig til over for de afskedigede testere, og det har mere end 70 af slagsen indtil videre gjort.

”Det er en ekstra service, vi kan give til de medarbejdere, som vi siger farvel til for denne gang. Skulle vi få bruge for dem igen, så er det rart for dem at vide, at vi ikke kun hjælper vores medarbejdere ombord, vi hjælper dem også videre,” siger Jakob Riis, der er administrerende direktør i Falck.

”Vi skal nok løse opgaven igen”

Og selv om alle testerne skulle finde nye jobs, er Jakob Riis overbevist om, at Falck hurtigt vil kunne løfte opgaven med at stille et nyt testapparat på benene, hvis der igen skulle blive brug for det.

”Vi lykkedes med at gøre det første gang på ekstremt kort tid, og nu har vi fået en stor organisation, som har været øvelsen igennem tre gange,” siger direktøren.

”Det betyder ikke, at vi bare finder den gamle opskrift frem. Vi skal kigge på, om vi kan gøre tingene endnu smartere. Men jeg er ikke i tvivl om, at vi nok skal løse opgaven igen, hvis der bliver brug for det,” siger han.

Regeringen besluttede i slutningen af januar at nedskalere kviktestkapaciteten fa 500.000 til 200.000 med virkning fra denne uge. Og i sidste uge, hvor corona ændrede status til ikke længere at være en samfundskritisk sygdom, blev det besluttet at lukke kvikteststederne senest 6. marts.

Myndigheder er i gang med at skrue ned for testblusset

Kviktestcentrene lukker senest 6. marts

Hjemmetest kan spare samfundet for 557 mio. kr. alene i december

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier