Minister beder kommuner droppe russiske investeringer

Offentlige midler bør ikke bruges på investeringer i russiske værdipapirer, mener indenrigsminister.
Kaare Dybvad Bek, indenrigs- og boligminister (S), opfordrer kommuner og regioner til ikke at foretage nye investeringer i russiske værdipapirer og afvikle eksisterende. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Kaare Dybvad Bek, indenrigs- og boligminister (S), opfordrer kommuner og regioner til ikke at foretage nye investeringer i russiske værdipapirer og afvikle eksisterende. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Kommuner og regioner bør ikke have investeringer i russiske værdipapirer. Det mener indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S). Han har derfor sendt et brev til kommunerne og regionerne med en opfordring. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Jeg har i dag skrevet til alle landets borgmestre og regionsrådsformænd og henstillet til, at de ikke anvender offentlige midler til at foretage nye investeringer i russiske værdipapirer. Jeg har samtidig henstillet til, at kommuner og regioner så vidt muligt afvikler eventuelle eksisterende investeringer i russiske værdipapirer,” siger Kaare Dybvad Bek i pressemeddelelsen.

I brevet gør han opmærksom på, at EU’s lande har indført en række meget omfattende sanktioner mod Rusland, goog at det kan komme på tale med flere sanktioner.

Kommuner og regioner bør derfor gå deres investeringer efter i sømmene for at sikre sig, at de overholder gældende sanktioner mod Rusland.

”Jeg vil med dette brev til jer for en god ordens skyld gøre samtlige kommuner og regioner opmærksomme på, at disse sanktioner kan have betydning for kommunale og regionale investeringer i russiske værdipapirer,” skriver ministeren i brevet.

Det fremgår ikke, hvor mange kommuner der har investeringer i russiske værdipapirer.

Investeringerne, som ifølge ministeren bør droppes, kan både være direkte og indirekte. Indirekte kan for eksempel være via investeringsforeninger. Målet med opfordringen er, at investeringer i for eksempel russiske statsobligationer eller russiske statsselskaber afvikles. Russiske statsselskaber kan for eksempel være Gazprom eller andre selskaber, som har væsentlig tilknytning til Rusland.

Energisektoren holder hånden under to af Ruslands største banker

Danske investorer brænder inde med sanktionsramte russiske aktier

Hårdt pres på rublen efter sanktioner mod Rusland

Pensionsselskaber på stribe har vinket farvel til Rusland før invasionen af Ukraine

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også