Prehn: Ukrainere skal kunne komme hurtigt i job i fødevareindustrien

Står det til fødevareministeren, skal ukrainske flygtninge hurtigt kunne få job i den danske fødevareindustri samt landbruget.
Ifølge fødevareminister Rasmus Prehn skal ukrainske flygtninge hurtigt kunne komme i arbejde i den danske fødevareindustri. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix.
Ifølge fødevareminister Rasmus Prehn skal ukrainske flygtninge hurtigt kunne komme i arbejde i den danske fødevareindustri. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix.

Ukrainske flygtninge skal hurtigt kunne komme i arbejde på danske landbrug, fiskefabrikker og spisesteder samt i fødevareindustrien generelt.

Sådan lyder det i hvert fald fra fødevareminister Rasmus Prehn (S) forud for, at flere ministre mandag mødes med kommunerne, faglige organisation og andre, der har berøring med beskæftigelsesområdet, for at finde løsninger, der skal sikre ukrainske flygtninge job hurtigst muligt. Det skriver Finans.

”Vi har en ide om, at rigtig mange ukrainere hurtigt og let kan gå ind på det danske arbejdsmarked. Det er en kendt sag, at der mangler arbejdskraft eksempelvis inden for hotel og restaurant, så der må være muligheder. Vi vil lave hurtige hygiejnekurser, så både faglærte og ufaglærte kan komme i gang,” siger Rasmus Prehn til avisen.

Blandt virksomhederne, der erklærer sig positive over for muligheden for at kunne ansætte ukrainske flygtninge, er blandt andet slagterikoncernen Danish Crown, der ifølge selskabets produktionsdirektør, Per Laursen, har ”rigtig gode erfaringer” med at ansætte flygtninge.

Ukrainske flygtninge kan være svære at få i job

Minister venter markant flere end 20.000 ukrainere

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også