PCR-testkapaciteten sættes ned fra 100.000 til 40.000 dagligt

Færre får PCR-test og testkapaciteten sættes derfor endnu engang ned. Nu til det laveste trin på trappemodel.
Foto: Marius Renner/Ritzau Scanpix
Foto: Marius Renner/Ritzau Scanpix
af ritzau

Smittetallene for corona i samfundet er faldet, og derfor justeres der igen på PCR-testkapaciteten. Den bliver nedskaleret med virkning fra mandag. Det oplyser Styrelsen for Forsyningssikkerhed i en pressemeddelelse.

Det sker, fordi færre personer nu har behov for at blive PCR-testet. Testkapaciteten vil fremover være på niveau 5. Det er det laveste niveau på den trappemodel, der er for testkapaciteten.

I uge 13 blev der gennemsnitligt foretaget cirka 15.000 PCR-test om dagen. Myndighederne vil fremover kunne PCR-teste 40.000 om dagen. Det er en nedjustering fra 100.000 om dagen, som gør sig gældende for niveau 4.

Teststrategi for sundhedsvæsnet gælder stadig

”I forbindelse med at testkapaciteten nedskaleres, reduceres antallet af teststeder, og åbningstiderne tilpasses. PCR-kapaciteten i sundhedssporet, som for eksempel benyttes til indlagte eller ansatte i sundhedsvæsenet, vil forblive uændret,” skriver Styrelsen for Forsyningssikkerhed i pressemeddelelsen.

Testkapaciteten vil fortsætte på niveau 5, inden regeringen senere på året præsenterer en covid-19-teststrategi for 2022 samt vinteren 2022/23. Det oplyser styrelsen.

Fra 10. marts ændrede Sundhedsstyrelsen anbefalingerne for, hvem der bør blive testet for covid-19. Eksempelvis anbefales personer kun at blive testet, hvis personen får symptomer på covid-19, føler sig syg og er i øget risiko for et alvorligt forløb.

Personer skal ikke længere lade sig teste, hvis man bor sammen med en smittet person, eller hvis der på anden vis har været kontakt med en smittet person.

Der gælder særlige testanbefalinger i ældreplejen og på sociale tilbud med sårbare mennesker. Der er fortsat landsdækkende adgang til PCR-test ifølge coronasmitte.dk.

Lyntestcentre lukker: Tusindvis af podere har sidste arbejdsdag

Når færre coronatestes bliver spildevandsprøver vigtigere

Myndigheder er i gang med at skrue ned for testblusset

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter