Ladekrav er på vej til hovedstadens elbilpladser

Elbilejere i København skal fremover vænne sig til tanken om et ladekrav, når de parkerer deres elbil ved en ladestander. Hvordan kravet skal håndhæves, er dog ikke klart.
Foto: Valdemar Ren/Ritzau Scanpix
Foto: Valdemar Ren/Ritzau Scanpix

Fremover vil der blive et krav om, at man skal oplade sin bil, når man parkerer ved en ladestander i København, skriver Berlingske.

Det fremgår af Københavns Kommunes handlingsplan for ladeinfrastruktur 2022-2025, hvor det lyder, at der fremover skal skiltes med krav om opladning af elbilen på de parkeringspladser, hvor det er muligt at oplade sin bil.

Ifølge Enhedslisten er det godt nyt til elbilejerne, da initiativet skal sikre, at pladserne bliver brugt til opladning, mens Konservative og SF savner konkrete svar på, hvordan ladekravet skal håndhæves.

”Det bliver parkeringsvagter, der skal håndhæve det her. Man kan jo altid se, om der sidder en ledning tilsluttet eller ej. Så er der nogle ladestandere, hvor der er en indikator, så du kan se, om den lades. Der skal vi selvfølgelig have fundet en metode, der giver mening,” siger teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune Line Barfoed (EL) til Berlingske.

Københavnsk S-politiker åbner for tidsbegrænsning og bøder på el-ladepladser

Bramsen vil skrue op for udrulningen af ladestandere

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også