Pensionister modregnes ikke for arbejde med ukrainske flygtninge

Bredt flertal fjerner modregning for pensionister, der arbejder med ukrainske flygtninge i velfærdssektoren.
Pensionister, der vælger at arbejde med ukrainske flygtninge bliver ikke modregnet i pension og efterløn. Her et billede fra informations på Københavns Rådhus om, hvordan borgere kan hjælpe ukrainske flygtninge. Foto: Tilde Døssing Tornbjerg/Ritzau Scanpix
Pensionister, der vælger at arbejde med ukrainske flygtninge bliver ikke modregnet i pension og efterløn. Her et billede fra informations på Københavns Rådhus om, hvordan borgere kan hjælpe ukrainske flygtninge. Foto: Tilde Døssing Tornbjerg/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Der er hårdt brug for blandt andet pædagoger og lærere til at hjælpe med undervisning og pasning af ukrainske børn, der er flygtet til Danmark.

Derfor er et bredt politisk flertal i Folketinget enige om at fjerne modregning i pension og efterløn, hvis blandt andet pensionerede pædagoger og lærere beslutter sig for at trække i arbejdstøjet.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet.

Helt konkret gælder aftalen folke-, førtids- og seniorpensionister samt efterlønsmodtagere, der bliver ansat eller tager ekstra arbejde i velfærdssektoren for at hjælpe ukrainske flygtninge. Både i den offentlige og den private velfærdssektor.

Også ægtefæller slipper for modregning.

Aftalen er indgået af regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Konservative, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Alternativet, Kristendemokraterne og Bent Bøgsted på vegne af arbejdsfællesskabet af løsgængere, nemlig Liselott Blixt, Hans Kristian Skibby, Karina Adsbøl, Marie Krarup og Lise Bech.

Af tekniske årsager kan borgere i første omgang godt opleve at blive modregnet i pensionen. Men hvis de lever op til kravene, får man sin pensionsudbetaling korrigeret i forbindelse med efterreguleringen, som sker en gang om året.

Ændringerne i modregningsreglerne vil blive hastebehandlet inden sommerferien.

Regeringen overvejer at fjerne pensionisters modregning

Ukrainere får adgang til arbejde inden de har opholdstilladelse

Efter vaklende flertal finder Wammen ny finansiering til inflationshjælp

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter