PolicyWatch

Prognose: Priser på fødevarer vil forblive høje

Finansminister Nicolai Wammen (S) har ingen tryllestav til at få inflationen til at gå væk.

”Der findes ikke en tryllestav, hvor jeg som finansminister kan få inflationen til at gå væk,” siger finansminister Nicolai Wammen (S). | Foto: Jens Dresling

Det kommer resten af året til at være dyrere for danskere at betale for fødevarer og energi. Det viser en prognose fra regeringen, som torsdag fremlægger sin økonomiske redegørelse.

”Der findes ikke en tryllestav, hvor jeg som finansminister kan få inflationen til at gå væk,” siger finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde.

Inflationen, som udviklingen i priserne også kaldes, er i øjeblikket højere, end den har været i knap 40 år. Det betyder, at al fra el, gas samt flere fødevarer er steget.

Ifølge prognosen forventes priserne dog at stige knap så meget næste år. Det betyder, at der formentlig vil komme større sammenhæng mellem prisstigningerne på varer og ydelser og stigningerne i danskernes løn.

Hvornår det konkret vil vende, kan finansministeren ikke sige nærmere om, og han forudser, at resten af året bliver hårdt.

”Jeg tror, man skal være meget forsigtig med at sætte ugedag eller måned på, hvornår det begynder at vende i den rigtige retning. Vi forventer, at når vi når næste år, vil det lysne, i forhold til hvor meget vi ser en stigning i inflationen. Det betyder også, at det betyder et hårdt år 2022, og det vil man kunne mærke i den enkelte familie,” siger Nicolai Wammen.

Økonomisk prognose lover vækst trods krig og høje priser

Tørke og krig presser fødevarepriser op: Kan vare i et par år

Wammen beder kommuner holde igen med anlægsprojekter

Kommentator: Inflationen er et djævelsk problem for regeringen

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier