Ellemann og Pape i fælles forslag: Opret en klimafond til boliger og virksomheder

Klimafonden skal finansieres gennem bl.a. afskaffelse af seniorjobordningen, øget konkurrence i den offentlige sektor og en sænkning af energiafgifter.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
af ASGER SKOVDAL JEPSEN

Der er behov for at nedsætte en klimafond for at få danske boliger og virksomheder så hurtigt og smertefrit gennem den grønne omstilling som muligt.

Det mener partierne Venstre og Konservative, der præsenterer det fælles forslag i et interview i Jyllands-Posten.

Fonden, der ifølge de to partier skal være på 12 mia. kr., skal finansieres gennem en afskaffelse af seniorjobordningen, reformer af jobcentrene, salg af CO2-kvoter og øget konkurrence i den offentlige sektor. Desuden bør skatterne samlet set ikke bliver højere, mener de to partier, der derfor også foreslår at sænke energiafgifter og selskabsskatten for at modsvare virksomhedernes omkostninger på CO2-afgifter.

”Det er en rettesnor for os. Den grønne omstilling er en af de vigtigste opgaver, vi står over for. Men hvis det bliver vanskeligere at drive virksomhed, risikerer det at køre i grøften. Det kan vi ikke være bekendt over for næste generation,,” siger Venstres Jakob Ellemann-Jensen til avisen.

Ordførere langer ud efter Danfoss for salg til den russiske flåde

To ministre får næse for håndtering af Lynetteholm-sag

Partier kritiserer regeringen for at omgå løfte om færre love

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også