PolicyWatch

Medie: Regeringen lægger op til ny filmforpligtelse

I et aftaleudkast til de afsluttende forhandlinger om medieforliget fremgår det ifølge Finans, at DR og TV 2 på ny kan blive underlagt den såkaldte filmforpligtelse. Den blev ellers afskaffet i 2018, men siden har filmbranchen kritiseret udviklingen.

Foto: Henning Hjorth/Ritzau Scanpix

Efter langvarig debat om den såkaldte filmforpligtelse, der kræver et bestemt økonomisk engagement fra DR og TV 2 i spillefilms- og dokumentarprojekter, er der i et aftaleudkast op til de afsluttende forhandlinger om et nyt medieforlig lagt op til at genindføre den afskaffede ordning. Det skriver Finans på baggrund af udkastet, Jyllands-Posten er kommet i besiddelse af.

Der lægges op til, at filmforpligtelsen skrives ind i DR og TV 2’s public service-kontrakter, men de nærmere vilkår i en eventuel ny filmforpligtelse vil dog først skulle forhandles i forbindelse med en ny filmaftale, der skal afløse den nuværende, som løber frem til 2023.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier