PolicyWatch

Minister: Fremtiden for dansk minkavl afgøres inden for uger - ikke måneder

Den usikre fremtid for dansk minkavl nærmer sig en afgørelse, siger minister til DR.

Rasmus Prehn, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, har endnu ikke taget stilling til, hvad der skal ske med dansk minkavl. | Foto: Jens Dresling

Danske minkavleres fremtid er for indeværende oppe i luften, da et midlertidigt forbud fra coronakrisen udløber ved årsskiftet til 2023. Men nu fortæller minister for fødevarer, landbug og fiskeri, Rasmus Prehn, til DR, at en afgørelse nærmer sig.

”Jeg ville ønske, at jeg kunne sige meget nagelfast. Men jeg tænker, at der er tale om uger mere end måneder,” siger Rasmus Prehn til radioprogrammet Ring til regeringen på P1 mandag eftermiddag.

Han siger samtidig, at han ”rigtig godt” kunne tænke sig at lande en aftale inden sommerferien. Ifølge Fødevarestyrelsen har blot 13 minkavlere oplyst, at de vil genoptage erhvervet, hvis et forbud ophæves.

Rasmus Prehn har tidligere udtalt, at han ville vente med en afgørelse, til han havde genenmgået en ny risikovurdering fra Statens Serum Institut. Rapporten konkluderer bl.a., at sandsynligheden for, at der opstår nye bekymrende varianter ved minkavl er begrænset. Men rapporten rummer også en række forbehold.

Folketingets ombudsmand kritiserer Statsministeriet for sene aktindsigter

EL vil gøre minkforbud permanent trods lav risiko for ny variant

Ny justitsminister vader direkte ind på brændende platform – en løsning ”haster”

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier