PolicyWatch

Borgerlige partier vil skrotte store dele af medieaftale efter valg

Hvis der efter næste folketingsvalg kommer nyt flertal i Folketinget, der læner til de borgerlige partiers side, er både Venstre og Konservative klar til at skrotte flere elementer i det nye medieforlig.

Venstres Jan E. Jørgensen og Birgitte Bergmann fra Konservative vil ikke lade medieaftalen stå uændret, hvis flertallet i Folketinget skifter efter valg. | Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix (sammensat af mediawatch)

For få dage siden blev der indgået en ny medieaftale af en smal kreds af partier i Folketinget anført af den socialdemokratiske regering. Forliget skal udstikke rammevilkårene for de danske medievirksomheder frem til og med 2025, så der er klarhed over bl.a. støttemuligheder og public service-krav.

Men hvor sikre medievirksomhederne bør føle sig omkring de fremtidige vilkår, sår de borgerlige partier tvivl om. Allerede fredag i sidste uge, da Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti forlod forhandlingerne om medieaftalen, meldte Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen - som tidligere havde forladt forhandlingerne - på Twitter, at de borgerlige ”forhåbentlig kan få ryddet op efter et valg”.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier