PolicyWatch

Dansk politiker: SAS-hovedkvarter bør flyttes til Danmark

Hvis den danske stat øger sin ejerandel i kriseramte SAS, bør flyselskabet ikke længere have hovedsæde i Stockholm, mener løsgænger i Folketinget.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Et flertal i Folketinget er parat til skyde flere penge i SAS og øge den danske stats ejerandel op til 30 pct.

Sker det, vil det være naturligt, at hovedkvarteret rykkes til København, siger løsgænger i Folketinget Hans Kristian Skibby, der tidligere var medlem af Dansk Folkeparti, til Berlingske.

”Jeg vil mene, at det er helt på sin plads, at SAS rykker sit hovedkvarter til Danmark, hvis ejerandelen øges. Jeg er med på, at der er nogle lejeaftaler, og det er ikke, fordi de skal kaste penge ud af vinduet for at flytte, men man kan byde ind med en plan for, i hvilket omfang og tempo det kan lade sig gøre,” siger han.

Til avisen lyder det fra flere politikere, at det er for tidligt at diskutere den slags, og luftfartsanalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen, udtaler, at politikerne ikke bør blande sig, mens SAS kæmper for at gennemføre sin redningsplan, da det besværliggør at finde nye investorer.

Debatten kommer, efter at Sverige har meddelt, at den svenske stat, der ligesom den danske i dag ejer 21,8 pct., ikke har tænkt sig at tilføre SAS ny kapital og ikke ser sig som en langsigtet ejer af flyselskabet.

Parter i SAS-konflikt tror på løsning frem for strejke

SAS og pilotforening begynder forhandlinger mandag eftermiddag

Politisk flertal er parat til at sende milliardhjælp til SAS

Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier