PolicyWatch

Landbruget viser stor interesse for grøn erhvervspulje

Ud af 182 ansøgninger til Erhvervspuljen, der udsteder penge til den grønne omstilling, var de fleste sendt af fødevare- og landbrugsvirksomheder.

Foto: DanHatch / PR

Energistyrelsens Erhvervspulje på i alt 97 mio. kr. var i høj kurs blandt fødevare- og landbrugsvirksomheder. Selskaber inden for disse sektorer stod nemlig for en stor del af de i alt 182 ansøgninger til at få fat i millionerne, der er beregnet til den grønne omstilling. Det skriver Energistyrelsen.

Et af landbrugsselskaberne, der har søgt tilskud, er rugerivirksomheden Danhatch. De søger tilskud til blandt andet varmevekslere, der skal gøre virksomheden mindre afhængig af olie og naturgas.

”Vi bliver tilskyndet af samfundet til at gå i en grønnere retning, og det er vi selvfølgelig helt med på at gøre. Og uanset om vi kommer til at løfte den største del af investeringen selv, så er Erhvervspuljen en god, hjælpende hånd, der kan være med til at nedbringe tilbagebetalingstiden,” siger Søren Villumsen i pressemeddelelsen.

Erhvervspuljen er en tilskudspulje til energieffektivisering i virksomheder, der skal sikre grøn omstilling og effektivisering af virksomhedernes energiforbrug. Puljen er på i alt ca. 3,9 mia. kr. og løber fra 2020 til 2029.

Danske virksomheder får hjælp til at spare på gassen

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier