Landbruget viser stor interesse for grøn erhvervspulje

Ud af 182 ansøgninger til Erhvervspuljen, der udsteder penge til den grønne omstilling, var de fleste sendt af fødevare- og landbrugsvirksomheder.
Foto: DanHatch / PR
Foto: DanHatch / PR

Energistyrelsens Erhvervspulje på i alt 97 mio. kr. var i høj kurs blandt fødevare- og landbrugsvirksomheder. Selskaber inden for disse sektorer stod nemlig for en stor del af de i alt 182 ansøgninger til at få fat i millionerne, der er beregnet til den grønne omstilling. Det skriver Energistyrelsen.

Et af landbrugsselskaberne, der har søgt tilskud, er rugerivirksomheden Danhatch. De søger tilskud til blandt andet varmevekslere, der skal gøre virksomheden mindre afhængig af olie og naturgas.

”Vi bliver tilskyndet af samfundet til at gå i en grønnere retning, og det er vi selvfølgelig helt med på at gøre. Og uanset om vi kommer til at løfte den største del af investeringen selv, så er Erhvervspuljen en god, hjælpende hånd, der kan være med til at nedbringe tilbagebetalingstiden,” siger Søren Villumsen i pressemeddelelsen.

Erhvervspuljen er en tilskudspulje til energieffektivisering i virksomheder, der skal sikre grøn omstilling og effektivisering af virksomhedernes energiforbrug. Puljen er på i alt ca. 3,9 mia. kr. og løber fra 2020 til 2029.

Danske virksomheder får hjælp til at spare på gassen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også