PolicyWatch

Mette F. ser vinter uden coronanedlukninger

Regeringen og myndighederne ser ikke, at der kommer en vinter med coronanedlukninger, som vi har set tidligere, siger statsminister Mette Frederiksen (S). (opdateret)

Ifølge Mette Frederiksen er håbet, at vi kan undgå nedlukninger i vinterens løb.

Regeringen og myndighederne ser ikke en vinter med coronanedlukninger, som vi har oplevet det de foregående to vintre. Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag på et pressemøde i Statsministeriet.

”Vi både håber og arbejder på, at vi ikke skal igennem nedlukninger, og det gælder i alle dele af vores samfund,” siger hun.

Hun understreger dog, at der ingen garantier er.

Ifølge statsministeren er forventningen, at man kan undgå nedlukninger, fordi der under coronaepidemien har været stor tilslutning blandt danske borgere til at blive vaccineret mod coronavirus. Vacciner er ifølge regeringen og myndighederne et vigtigt værktøj for at undgå nye nedlukninger.

”Jeg ved ikke, hvordan billedet kommer til at være. Men opfordringen er klar, når vi går i gang med booster-stikket - at man tager imod stikket,” siger Mette Frederiksen.

Dansk Erhverv: Fornuftige tiltag

Udmeldingen og tiltagene med en ny omgang vacciner bliver taget godt imod af Dansk Erhverv.

Det er en fornuftig coronastrategi, som regeringen netop har præsenteret. De flere tilfælde af corona både herhjemme og i udlandet skal håndteres, og det essentielle er, at nedlukninger undgås, lyder det fra Dansk Erhverv.

”Vi hæfter os da også ved, at det fortsat anses for at være meget usandsynligt, at der på noget tidspunkt kommer til at være nye nedlukninger. For os er det vigtigt, at der hele tiden bliver holdt øje med udviklingen, og at enhver restriktion bliver nøje overvejet i forhold til proportioner. Altså det vil sige, om konsekvenserne af en eventuel restriktion er taget nok med i betragtningerne,” siger Morten Langager, direktør i Dansk Erhverv i en skriftlig kommentar.

Dansk Erhverv slår på tæt kontakt mellem virksomheder og myndigheder, hvis man skulle ende i en situation med behov for restriktioner.

”Danske virksomheder har gjort sig et hav af erfaringer gennem pandemien, og der er mange gode værktøjer i værktøjskassen, hvis det skulle komme dertil. De erfaringer har vi løbende delt med politikerne og myndighederne, og vi opfordrer derfor til, at der fortsat er en god, tæt dialog,” siger Morten Langager.

Regeringen satser på pcr-test frem for lyntest

Borgere over 50 år vil blive tilbudt endnu en vaccination mod corona

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier