PolicyWatch

Blå partier ser De Radikales krav om valg som et stunt

De Radikale vil rense luften i minksag med et valg. DF og K kritiserer krav om sensommervalg. De er overbeviste om, at det i forvejen er statsministerens plan

Søren Pape Poulsen, De Konservatives formand, er skuffet over, at De Radikale ikke kræver advokatundersøgelse i minksagen. | Foto: Finn Frandsen/Digital image.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, glæder sig til et Folketingsvalg, men er alligevel dybt skuffet over De Radikale.

Partiets politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, har netop meddelt, at De Radikale ikke bakker op om en advokatvurdering af minkforløbet. I stedet vil partiet tvinge statsminister Mette Frederiksen (S) til at udskrive valg efter sommerferien.

”I stedet for, at vi alle sammen leger lommejurister, er det så ikke bedre at bede nogle rigtige jurister finde ud af, om der er tale om groft uagtsomhed eller ej,” siger han til TV 2 News.

”Det her med valg er jo et rent stunt. Det har statsministeren jo allerede planlagt,” siger den konservative formand.

Han henviser til, at politiske iagttagere igennem længere tid har haft forventningen om, at statsministeren ville udskrive valg efter sommerferien.

En samlet blå blok meldte, kort efter at Minkkommissionens beretning blev offentliggjort, at uvildige advokater bør komme med en vurdering af den næsten 1700 sider lange beretning.

I beretningen kommer kommissionen med sønderlemmende kritik af både regeringen og embedsværket.

Den tager dog ikke stilling til, om statsministeren har handlet groft uagtsomt i forhold til ministeransvarsloven.

Formanden for Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt, mener som Søren Pape Poulsen, at Mette Frederiksen allerede har planlagt et valg i sensommeren.

”Det her er nok det klareste eksempel i Danmarks nyere historie, at man har kunnet veksle forventede ministerposter med helt garanterede retsstatsprincipper,” siger Morten Messerschmidt til TV 2.

”Radikale Venstre er et parti, der er til salg. Der er ingen tvivl om, at Mette Frederiksen har stillet dem i udsigt, at der skal være et folketingsvalg hen over sensommeren, og at hvis der er et rødt flertal, vil hun blive flankeret af dem.”

De Radikale kræver valg - vil rense luften efter minksag

Radikale politikere støtter advokatvurdering i minksag

Antikorruptions-ngo: Departementschef bør blive hjemsendt

Mere fra PolicyWatch

Folkemødet henter ny direktør

Foreningen Folkemødet har ansat en ny direktør, der har en omfattende karriere i internationale hjælpeorganisationer bag sig - senest en direktørpost i Mellemfolkeligt Samvirke.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier