Venstre-politiker vil have miljøminister i samråd om PFAS: Vi skal have en plan

Efter fundet af PFAS i Fanøs drikkevand, der overskrider Miljøstyrelsens grænseværdi, kræver Vestres Anni Matthiesen, at miljøministeren lægger en plan for håndteringen af situationen.
Foto: Cathrine Kjærø Ulf Ertmann/JPA
Foto: Cathrine Kjærø Ulf Ertmann/JPA

Det er for svært at gennemskue, hvor man skal henvende sig, når sagerne om forurening af drikkevandet med giftstoffet opstår. Derfor skal miljøminister Lea Wermelin (S) samle brikkerne, så ansvaret ikke bliver skubbet ud til fem forskellige styrelser, regionerne og kommunerne, lyder det fra Venstre-politiker Anni Matthiesen. Det skriver TV SYD.

”Jeg synes, hun (Lea Wermelin, red.) stikker hovedet i busken, når hun ikke tager ansvaret på sig og får lavet en samlet plan for, hvad man gør, når man opdager problemer med de her giftstoffer,” siger Anni Matthiesen, medlem af Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, til mediet.

Udmeldingen kommer, efter at det i weekenden kom frem, at endnu en by er svært påvirket af forurening med PFAS af drikkevandet. Her viste det sig, at Fanøs vand har et indhold af giftstoffet, der er næsten dobbelt så højt som Miljøstyrelsens anbefaling.

Anni Matthiesen forstår ikke, at der ikke bliver lavet en national handlingsplan, og derfor vil hun i begyndelsen af august kalde miljøministeren i samråd om sagen.

Drikkevandsbeskyttelse trækker ud: Minister er utålmodig

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter