Flere danske landmænd havner i økonomisk klemme efter rod i Landbrugsstyrelsen

Efter flere overtrædelser af EU-reglerne hos Landbrugsstyrelsen har EU-Kommissionen forbudt de danske myndigheder at udbetale landbrugsstøtte til flere danske landbrug.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Mælkeproducenten Niels Bak Veje fra Mors er en ud af i alt 160 danske landmænd, der er i øjeblikket ikke må modtage EU-støtte. Det sker som konsekvens af Rigsrevisionens afsløring af gentagne lovovertrædelser i Landbrugsstyrelsens håndtering af støttekronerne.

Den efterfølgende proces har ifølge Radio4 medført, at morsingboen har været nødt til at forhøje sin kassekredit i banken med et sekscifret beløb.

”Helt konkret har det betydet, at jeg har været tvunget til at gå til min bank for at få forhøjet min kassekredit med 300.000. Alternativt ville jeg ikke kunne betale mine regninger til tiden. Min bank har heldigvis vist stor forståelse og hjulpet med at stille kreditten til rådighed, men jeg skal naturligvis betale renter af beløbet”, siger Niels Bak Veje til mediet.

I forbindelse med afsløringen er flere sager udtaget til kontrol. Det gælder også sager, hvor støtten endnu ikke er udbetalt, og i den forbindelse har EU-Kommissionen forbudt de danske myndigheder at udbetale støtten.

De 160 landmænd, som har fået tilsagn om støtte for 2021, kan altså først modtage støtten, hvis det ikke omgår EU’s regelsæt.

Landbrugsstyrelsen forsøgte at dække over ulovlige milliontilskud

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter