PolicyWatch

Tjenester som Blockbuster skal også betale streamingskat

Lovforslaget om det omdiskuterede kulturbidrag sendes nu i høring og kommer til at omfatte flere tjenester.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen har netop sendt lovforslag om kulturbidraget i høring. | Foto: Henning Hjorth

Den såkaldte streamingskat - eller kulturbidrag, som regeringen kalder det - kommer også til at omfatte online filmudlejning og altså ikke kun streamingtjenester som Netflix og HBO.

Det fortæller kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S), som netop har sendt lovforslaget om kulturbidraget i høring.

”Det er et politisk ønske om, at vi gerne vil favne der, hvor det giver mening. Og jeg synes, at det giver mening, at man bidrager til den danske produktion, uanset om man har film på månedsabonnement eller i enkelt leje,” siger ministeren.

I foråret indgik et politisk flertal en aftale om et kulturbidrag til medietjenesteudbydere på seks procent af tjenesternes omsætning i Danmark. Provenuet af kulturbidraget skal fordeles med 50 procent til en public service-pulje og 50 procent til at øge tilskuddet til danskproducerede film.

Når tjenester for online filmudlejning som eksempelvis Blockbuster også bliver omfattet af skatten, er det et politisk ønske. Men kulturministeren har også en juridisk vurdering i ryggen, fortæller hun.

”Det her marked er så flydende, og inden for den samme virksomhed kan man have flere forskellige modeller. Det er også den model, andre lande med kulturbidrag bruger,” siger Ane Halsboe-Jørgensen.

S-ordfører kalder kulturbidrag vigtig i lyset af konflikt om rettighedsaftale

Tv-distributører advarer mod kulturbidrag

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier