PolicyWatch

Venstre går til valg på at give skattebonus til fuldtidsansatte

Mennesker, der arbejder fuldtid, skal have skattelettelse, lyder det fra Venstre på sommergruppemøde.

Endnu flere mennesker skal blive en del af det arbejdende fællesskab, lyder det fra Jakob Ellemann-Jensen. | Foto: Mads Claus Rasmussen

Står det til Venstre, skal alle fuldtidsbeskæftigede danskere have en skattelettelse på 3000 kroner om året. Det er en del af et udspil, som Venstre fremlagde på et pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde i Helsingør.

”Der skal være en klar gevinst ved at gå på arbejde. Det er der ikke i dag,” sagde Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, på pressemødet.

Efter at De Radikale er kommet med en trussel om at vælte statsminister Mette Frederiksens (S) regering, hvis hun ikke har udskrevet valg inden 4. oktober, er partierne ved at gøre sig klar til valg.

Derfor kan Venstres udspil også i høj grad ses som en del af det, som partiet vil gå til valg på. Udspillet har overskriften ”Det skal kunne betale sig at arbejde”.

”Det er et udspil, der skal bidrage til, at endnu flere danskere bliver en del af det arbejdende fællesskab og bidrager først og fremmest til sig selv, men også til samfundet, for det at tage et arbejde er noget af det bedste, man kan gøre for at øge sine muligheder her i samfundet,” sagde Venstre-formanden.

Kontanthjælpsloft skal genindføres

Venstre foreslår også at give deltidsansatte ret til en arbejdsuge på 37 timer. Det forslag har også i de senere år været fremført af røde partier og af fagbevægelsen.

I udspillet er også et forslag om at genindføre kontanthjælpsloftet, som regeringen og støttepartierne besluttede ophæve før sommerferien. Kontanthjælpsloftet blev indført af VK-regeringen og Dansk Folkeparti i 2003 og satte en grænse for, hvor meget kontanthjælpsmodtagere kan modtage i alt i offentlige ydelser.

Siden er det blevet tilbagerullet og genindført ad flere omgange, når flertallet er skiftet mellem rød og blå blok.

I begyndelsen af ugen holdt De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, et pressemøde, hvor han gjorde det klart, at han går til valg som statsministerkandidat. Dermed går blå blok ind til næste folketingsvalg med to statsministerkandidater.

Og selv om de er enige om, at det vigtigste er, at statsminister Mette Frederiksen (S) ikke vinder valget igen, er der stor forskel på, hvad Venstre og Konservative vil.

Eksempelvis vil De Konservative afskaffe topskatten og Arne-pensionen. Det vil Venstre ikke.

Venstre vil indføre ret til fuldtid til medarbejdere i trængte velfærdsjob

Konservative får blå hug for skatteplan med store besparelser

Supermarkedets prisskilte står til at blive varmt valgtema

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier