Erhvervsminister: Store hjælpepakker til erhvervslivet kan have lange udsigter

Omdrejningspunkt for forhandlingerne om hjælp til små- og mellemstore virksomheder bliver indefrysningsordningen. Det siger erhvervsminister Simon Kollerup siger til Berlingske.
Erhvervsminister Simon Kollerup vil foreløbig ikke love mere hjælp end indefrysningsordningen. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.
Erhvervsminister Simon Kollerup vil foreløbig ikke love mere hjælp end indefrysningsordningen. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Udsigten til store hjælpepakker til de små- og mellemstore virksomheder, der er hårdt presset af stigende energipriser, kan blive lang, skriver Berlingske, der har talt med erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Til avisen fortæller ministeren, at omdrejningspunktet for de igangværende forhandlinger om hjælp til erhvervslivet er den låne- eller indefrysningsordning, som regeringen i sidste uge foreslog.

”Det største hjælpeværktøj på bordet er indefrysningsordningen af elregningen. Den er omfangsrig og sikrer den enkelte virksomhed, at man kan betale sin regning til samme pris som sidste efterår, men stadig kan opretholde sit energiforbrug. Og den fastholder samtidig incitamentet til at spare på energien, hvor man kan,” siger Simon Kollerup blandt andet til avisen.

Han fortæller videre, at man i regeringen er åben for diskussion af andre tiltag, men at indefrysningsordningen ”er den store støtteordning.”

Regeringen præsenterede i sidste uge deres forslag om at lade virksomheder udskyde dele af betalingen af deres energiregninger. Helt konkret foreslog regeringen at lægge et loft, der som udgangspunkt betyder, at virksomhedernes energiregninger bliver samme størrelse, som de i gennemsnit var sidste efterår, i 2021.

Den ekstrapris, der lægges oven i energipriserne i år, kan så indefryses, deles op i mindre bidder og betales tilbage over de kommende år.

I kølvandet på regeringens udspil kaldte en række brancheorganisationer, herunder SMV Danmark og De Samvirkende Købmænd i Danmark den hjælpende hånd for kærkommen, men ikke tilstrækkelig.

Også brancheorganisationerne Dansk Detail og Wear under Dansk Erhverv roste generelt tiltag på området, men mener ikke, at det er nok.

”Det er et fint initiativ, men det er at trække pinen ud.”

”Hvis ikke der kommer hjælp i forhold til både energi- og huslejestigninger, ser det sort ud. Vi frygter, at vi ser ind i et kvartal, der vil kunne føre til 5000-7000 opsigelser inden for detailsektoren,” siger Nikolai Klausen, adm. direktør i de to brancheorganisationer, og uddyber, at sektoren beskæftiger omkring 230.000 aktuelt.

Brancheorganisationer kritiserer regeringens forslag: ”Svarer til at tisse i bukserne”

Minister om stigende elregninger: ”Det er enormt alvorligt”

Minister opfordrer skeptiske energiselskaber til at arbejde hurtigere

Regeringen vil indføre afbetalingsordning for energi

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også