Bæredygtigt Landbrug stævner Fødevarestyrelsen på vegne af minkavlere

Bæredygtigt Landbrug stævner Fødevarestyrelsen på vegne af tre minkavlere. Interesseorganisationen vil have sagen om aflivning af mink prøvet ved domstolen.
Chefjurist hos Bæredygtigt Landbrug mener, at minkaflivning kan være i strid med Den Europæiske Menneskerettighendskonvention. | Foto: Bæredygtigt Landbrug / PR
Chefjurist hos Bæredygtigt Landbrug mener, at minkaflivning kan være i strid med Den Europæiske Menneskerettighendskonvention. | Foto: Bæredygtigt Landbrug / PR

På vegne af tre nu forhenværende minkavlere stævner Bæredygtigt Landbrug Fødevarestyrelsen. Det skriver interesseorganisationen i en pressemeddelelse.

Heri skriver organisationen, at aflivningen af mink efter Bæredygtigt Landbrugs opfattelse er i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

”Det er velkendt i offentligheden, at påbuddet var ugyldigt på grund af manglende lovhjemmel. Mindre velkendt er det, at indgrebet formentlig udgør en krænkelse af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention”, siger Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz i pressemeddelelsen.

Ifølge Bæredygtigt Landbrug er det Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, 1. tillægsprotokol, artikel 1, der handler om ejendomsretten, som er blevet overskredet.

”Den omstændighed, at Folketinget efter det ulovlige indgreb etablerer et lovgrundlag, ændrer ikke på, at indgreb i ejendomsretten efter menneskerettighederne kræver hjemmel på tidspunktet, hvor påbuddet udstedes eller skal efterleves,” siger han.

Hvis retten giver Bæredygtigt Landbrug medhold i, at Fødevarestyrelsens påbud udgør en overtrædelse af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, skal retten tage stilling til en symbolsk godtgørelse på tre gange 17.000 kr., skriver Bæredygtigt Landbrug.

Mette Frederiksen: Jeg har begået fejl - men ikke om mink

Efter minksag er rødt flertal enige om at nedsætte demokratiudvalg

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også