PolicyWatch

Udenrigsminister opnår ikke valg til Folketinget

Fungerende udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har ikke fået nok stemmer i Sjællands Storkreds til at opnå valg.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Alle stemmerne er nu talt op i Sjællands Storkreds, og optællingen viser, at fungerende udenrigsminister Jeppe Kofod (S) ikke får en plads i Folketinget.

Socialdemokratiet har fået syv mandater i storkredsen, men Jeppe Kofods personlige stemmer rækker kun til en plads som nummer otte blandt de socialdemokratiske kandidater.

Jeppe Kofod sad ikke i Folketinget i forvejen. Han blev hentet ind fra Europa-Parlamentet for at blive udenrigsminister i Mette Frederiksens regering.

Det er andet valg i træk, at Danmarks udenrigsminister ikke opnår valg. I 2019 røg Anders Samuelsen (LA) ud af Folketinget som udenrigsminister.

De syv socialdemokratiske mandater i Sjælland er i stedet gået til ministrene Magnus Heunicke, Kaare Dybvad, Astrid Krag samt Frederik Vad, Kasper Roug, Mette Gjerskov og Rasmus Horn Langhoff.

Jeppe Kofod manglede omkring 650 personlige stemmer for at overhale Rasmus Horn Langhoff.

Radikal leder trækker sig

Flertal peger på Mette Frederiksen som kongelig undersøger

Mere fra PolicyWatch

Lars Rasmussen advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier