Mette Frederiksen åben for røde partiers nye 2030-mål

Flere partier ønsker at skrue op for 2030-målet, så det lyder på 80 pct. ”Det kan jeg sagtens se for mig,” lyder det fra statsministeren.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Partier som De Radikale, Enhedslisten og Alternativet ønsker at skrue op for Danmarks 2030-klimamål, så udledningerne skal reduceres med 80 pct. frem for 70 pct., og det er ikke uden for skiven, spørger man fungerende statsminister Mette Frederiksen.

”Det kan jeg sagtens se for mig,” lyder det fra Mette Frederiksen ifølge Børsen, men pointerer, at det i første omgang skal handle om at sikre sig, at de allerede indgået aftaler også skal blive til virkelighed.

Udmeldingen har vakt opsigt hos Landbrug & Fødevarer, hvor man vurderer, at en højere klimaambition vil få konsekvenser for landbrugserhvervet.

”Hvis man sætter et højere mål, end det man har nu, så er der en stor risiko for, at den eneste måde at nå det nye mål vil være at skære ned på produktionen. Og det er ikke vejen frem, for så udflager vi bare udledningen til andre lande,” siger klimadirektør i Landbrug & Fødevarer, Niels Peter Nørring, til mediet.

For at landbruget skal indfri den nuværende ambition skal CO2-udledningen i sektoren reduceres med 5-6 mio. ton. Bliver 2030-målet derimod 80 pct. skal branchen reducere sin udledning med 7,8 mio. ton.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter