Ingen ny regering foreløbig

Fungerende statsminister og kongelig undersøger Mette Frederiksen har fredag haft regeringsforhandlinger, der dog mest er sonderinger, siger hun.
"Jeg betragter det som det, det er; sonderinger med Folketingets partier," siger kongelig undersøger Mette Frederiksen. | Foto: Emil Helms
"Jeg betragter det som det, det er; sonderinger med Folketingets partier," siger kongelig undersøger Mette Frederiksen. | Foto: Emil Helms
AF RITZAU

Mette Frederiksen (S) ser ikke en ny regering være klar i den nærmeste fremtid, siger hun efter fredagens regeringsforhandlinger.

”Jeg forventer ikke, at der er en ny regering sådan lige rundt om hjørnet,” siger hun.

Den fungerende regering varslede torsdag Folketingets partier om, at det kan blive nødvendigt at indføre en midlertidig bevillingslov, fordi det grundet de lange regeringsforhandlinger kan blive vanskeligt at få vedtaget en finanslov før årets udløb.

Partierne møder skiftevis op i Statsministeriet, men formand Jakob Ellemann-Jensen (V) ser det ikke som forhandlinger om at danne regering. Han kalder det i stedet ”sonderinger”.

Mette Frederiksen er af et politisk flertal blevet valgt som forhandlingsleder, eller kongelig undersøger. Det betyder, at hun har ansvaret for se, hvilken regering der kan dannes.

Efter møderne fredag med Enhedslisten, SF og til sidst Venstre, siger Mette Frederiksen, at hun heller ikke betragter det som reelle forhandlinger.

”Jeg kommer ikke til at udtale mig om, hvad andre siger om forhandlingerne.”

”Jeg betragter det som det, det er; sonderinger med Folketingets partier, som jeg har ansvaret for, fordi jeg er udpeget som kongelig undersøger,” siger hun.

Afviser igangsættelse af forhandlinger om akutpakke

Den fungerende statsminister afviser fortsat, at der kan sættes gang i forhandlinger om en akutpakke til de borgere og virksomheder, der rammes af de stigende energipriser.

Det skyldes, at regeringen er trådt tilbage og udelukkende skal stå for de mest basale ting for, at landet kan løbe rundt.

”Vi vil være meget tilbageholdende, og det er, fordi regeringen er trådt tilbage, og vi er en forretningsregering, og der skal man være tilbageholdende, siger hun.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også