Fiskeriminister understreger behov for fremtidsplan

Fiskeriet er under pres fra flere sider, og det haster med at udstikke retninger for fremtidens erhverv, siger ny minister.
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen (V) | Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen (V) | Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Med fremrykkelsen af deadline for Fiskerikommissionens arbejde fra nytår til til 1. oktober vil den nye regering sætte mere fart på udviklingen af fiskerierhvervet.

I en pressemeddelelse understreger den nyudnævnte minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen (V), at behovet for at finde løsninger til det pressede erhverv haster, og at der er ”brug for en fornyet dialog og en samlet vision for et bæredygtigt fiskeri”, lyder budskabet. 

”En af de vigtigste opgaver, der ligger på mit bord, er arbejdet med at fremtidssikre dansk fiskeri. Derfor glæder jeg mig rigtig meget til at tage en samlet diskussion om, hvordan vi udvikler et erhverv, som er meget presset lige nu, samtidig med at vi tager hensyn til havmiljøet og vores fiskebestande,” udtaler Jacob Jensen og sender budskabet i hænderne på kommissionen, der blev nedsat i sommer, men som har været bremset af folketingsvalg og regeringsforhandlinger. 

”Det skal ske på baggrund af Fiskerikommissionens arbejde, som fremrykkes til d. 1. oktober 2023. Det er vigtigt, at vi sikrer, at fiskerihvervet ikke afvikles, men udvikles i en bæredygtig retning i både økonomisk og miljømæssig forstand.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også