Center for Cybersikkerhed hæver trusselsniveauet

Center for Cybersikkerhed har hævet trusselsniveauet for cyberaktivisme fra middel til høj. (Opdateret) 
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix/Politiken
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix/Politiken
Af Ritzau

Center for Cybersikkerhed (CFCS) har tirsdag hævet trusselsniveauet for cyberaktivisme fra ”middel” til ”høj”.

Det sker ”blandt andet på baggrund af prorussiske aktivistiske hackergruppers høje aktivitetsniveau mod Nato-lande, herunder Danmark, samt deres øgede kapacitet”. Det meddeler CFCS på sin hjemmeside.

”I konteksten af de fortsat øgede spændinger mellem Rusland og Vesten udfører prorussiske cyberaktivister mange angreb mod skiftende mål, som de udvælger inden for en bred vifte af Nato-lande. Det er sandsynligt, at de prorussiske aktivistiske grupper vil være motiverede til at angribe mål i Vesten og i Danmark, så længe den aktuelle krise mellem Rusland og Vesten står på,” lyder det.

Det er anden gang på otte måneder, at trusselsniveauet bliver opjusteret fra Center for Cybersikkerhed. CFCS hører under Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Den seneste opjustering skete i maj sidste år. Her blev trusselsniveauet hævet fra ”lav” til ”middel”.

Et trusselsniveau på ”middel” betyder, at der er en generel trussel mod Danmark, og at det er muligt, at danske virksomheder og myndigheder på kort sigt kan blive ramt af aktivistiske cyberangreb.

Når trusselsniveauet bliver ændret fra ”middel” til ”høj”, er det et udtryk for, at det vil være sandsynligt, at danske virksomheder og myndigheder kommer til at blive ramt af aktivistiske cyberangreb inden for to år.

”Det seneste år har de prorussiske cyberaktivister udført angrebskampagner, hvor de grupperer målene under bestemte temaer. Danske mål har eksempelvis både indgået i en angrebskampagne, hvor temaet var europæiske forsvarsministerier, samt i en kampagne, hvor temaet var den danske finanssektor, skriver CFCS.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Parlamentet kan kun vedtage eller forkaste EU-Kommissionens delegerede retsakter, der definerer hvad grøn brint er. En gruppe parlamentarikere kræver nu en forkastelse af retsakterne. (Arkivfoto) | Foto: Frederick Florin/AFP/Ritzau Scanpix

Parlamentarikere stikker kæp i EU’s brintplaner

For abonnenter