Konservativ tysker vil være formand for EU-Kommissionen

Tyske Manfred Weber har officielt meldt sit kandidatur til at blive den næste formand for EU-Kommissionen. "Jeg vil kickstarte et nyt kapitel i EU," bedyrer han.
Manfred Weber vil være den næste formand for EU-Kommissionen. | Foto: Jean-Francois Badias/AP Photo
Manfred Weber vil være den næste formand for EU-Kommissionen. | Foto: Jean-Francois Badias/AP Photo

Den konservative gruppe EPP's leder i Europa-Parlamentet, Manfred Weber, vil overtage jobbet som EU-Kommissionens formand efter nuværende Jean Claude Juncker.

Det skriver Manfred Weber på Twitter på både engelsk, tysk og fransk.

"Jeg vil gerne være EPP's spidskandidat til EU-valget i 2019 og være den næste præsident for EU-Kommissionen. Europa har brug og en ny begyndelse og mere demokrati," skriver Manfred Weber og fortsætter:

"Vi kan ikke fortsætte som nu i EU. Jeg vil hjælpe med at bringe Europa tilbage til folket og reetablere båndet mellem borgere og den europæiske union. Jeg vil kickstarte et nyt kapitel i EU."

Konservative EPP er den største gruppe i parlamentet, og har bl.a. danske Bendt Bendtsen fra De Konservative med ved bordet.

Meldingen fra Weber har været ventet, men nu er han officielt kandidat til at overtage posten som kommissionsformand fra Juncker. Dermed sparker Weber også gang i den europæiske valgkamp.

I slutningen af maj næste år er der valg til EU-Parlamentet, og herefter skal den nye kommission nedsættes.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også