PolicyWatch

Theresa May foretrækker no deal over Canada-lignende aftale

Den britiske premierminister Theresa May vil ikke lave en løs handelsaftale med EU, hvis det fører til en grænse mellem Nordirland og resten af Storbritannien.

Theresa May, premierminister i England, vil ikke have en Canada-lignende aftale med EU, hvis det fører til en grænse til Nordirland. | Foto: Peter Foley/Pool Photo via AP/Ritzau Scanpix

Det står stadig helt hen i det uvisse, om det vil lykkes Storbritannien at lande en aftale med EU om det forestående brexit, eller om alle båndene skal kappes fra den ene dag til den anden, når kalenderen viser 29. marts 2019, og brexit er en realitet.

Står det til premierminister Theresa May er det dog en dårlig idé at lave en aftale med EU, som minder om Canadas handelsaftale med den europæiske union.

En sådan aftale vil nemlig føre til et krav fra Bruxelles om, at der skal være en grænse mellem Nordirdland og resten af den britiske ø, og det vil May ikke være med til, siger hun til Financial Times.

"Jeg har hele tiden sagt, at ingen aftale er bedre end en dårlig aftale. Jeg mener, at en dårlig aftale for eksempel vil være en aftale, som bryder Storbritannien op. Vi ønsker at bevare Storbritannien som en enhed," siger Theresa May som svar på spørgsmålet, om ingen aftale er bedre end en Canada-lignende aftale.

Det er ikke mere end to dage siden, at centrale ministre i Mays regering ifølge Daily Telegraph netop overvejede at lave en handelsaftale med EU, som minder om den aftale, der er mellem EU og Canada.

Modtag PolicyWatchs nyhedsbrev gratis hver morgen

Mere fra PolicyWatch

Beredskabsniveau hævet til næsthøjeste niveau efter gaslæk

Efter to lækager på gasledningen Nord Stream 1 og en lækage på Nord Stream 2 i Østersøen har Energistyrelsen hævet beredskabsniveauet til næsthøjeste niveau. Det betyder, at sektorens selskaber skal være opmærksomme på sikkerheden omkring deres anlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier