PolicyWatch

USA afviser EU-forslag til WTO-reform

Amerikanerne er ikke imponerede over nogle af de forslag, som skal få flere dommere tilbage på bænken i WTO's appeldomstol. Forslagene gør, at appeldomstolen ikke kan holdes ansvarlig, lyder det.

BRUXELLES

EU's forslag til at reformere verdenshandelsorganisationen WTO, så man undgår, at appeldomstolen holder op med at fungere, er ikke faldet i god jord hos USA. Den amerikanske ambassadør til WTO, Dennis Shea, sagde på et møde torsdag, at amerikanerne ikke kan støtte forslagene, skriver Euractiv.

USA har siden 2016 blokeret for, at der kan udpeges nye dommere til WTO's appeldomstol, når en dommers tidbegrænsede udpegelse udløber. Derfor er der nu kun tre dommere tilbage, og når en af de tre træder tilbage i december næste år, har domstolen ikke længere de tre dommere, som skal bruges til at høre en sag. Dermed vil domstolen stoppe med at fungere.

Derfor fremsatte EU i september en stribe forslag, som skal reformere WTO og få USA med på igen at udpege nye dommere. Forslagene involverer blandt andet at give dommerne længere embedsperiode og at øge finansieringen af domstolens sekretariat.

"Vores syn på det er, at det betyder, at appeldomstolen holdes mindre ansvarlig. Vi kan ikke støtte noget, som holder appeldomstolen mindre ansvarlig," sagde Dennis Shea.

Dermed ser det ud til at blive op ad bakke for EU at få sine forslag igennem, for i WTO skal alle ændringer vedtages med enstemmighed, så USA kan egenhændigt blokere for en reform.

Mere fra PolicyWatch

Tvivl om finansiering bag forskningsfradrag

Regeringen vil finansiere en forhøjelse af forsknings- og udviklingsfradraget med en sanering af erhvervsstøtteordningerne. Men det lader sig ikke nødvendigvis gøre, lyder det fra Erhvervsstyrelsens tidligere direktør og De Konservatives finansordfører Rasmus Jarlov.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier