PolicyWatch

Optimistiske EU-ministre tror på snarlig brexitaftale

Svensk europaminister og irsk premierminister har forventning om et gennembrud i forhandlinger om brexit.

Sveriges handels- og europaminister, Ann Linde, forventer, at der snart kommer et gennembrud i brexit-forhandlingerne. | Foto: David Keyton/Ritzau Scanpix

En aftale om Storbritanniens afsked med EU kan være lige på trapperne. 

Det håb udtrykker flere EU-lande, før deres udenrigs- og europaministre på mandag samles til møde om brexit. Her skal EU's chefforhandler for brexit, Michel Barnier, orientere om forhandlingerne. 

"Jeg tror, at der kommer noget til mødet med Michel Barnier på mandag," siger Sveriges handels- og europaminister, Ann Linde, i forbindelse med et handelsmøde i Bruxelles fredag. 

Optimismen deles af den irske premierminister, som har en central rolle i forløbet, da Irland deler grænse med Storbritannien. 

"Jeg tror, at det er mere sandsynligt end ikke, at vi lander en aftale i de næste uger og før årets udgang," siger Irlands premierminister, Leo Varadkar, i Det Britisk-Irske Råd fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Netop grænsen mellem Irland og det britiske Nordirland er den store udfordring. Begge parter vil på grund af den irske konflikt undgå en almindelig grænse med kontrol. 

Mere fra PolicyWatch

Sundhedsaktører: Se digital sundhed som en investering

Regionerne skal have økonomiske rammer til at investere i nye digitale sundhedsløsninger, hvis danskerne også i fremtiden skal kunne få behandling af høj kvalitet, lyder det fra blandt andet Dansk Erhverv og Danske Regioner.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier