PolicyWatch

Optimistiske EU-ministre tror på snarlig brexitaftale

Svensk europaminister og irsk premierminister har forventning om et gennembrud i forhandlinger om brexit.

David Keyton/Ritzau Scanpix
Sveriges handels- og europaminister, Ann Linde, forventer, at der snart kommer et gennembrud i brexit-forhandlingerne. Foto: David Keyton/Ritzau Scanpix

En aftale om Storbritanniens afsked med EU kan være lige på trapperne.

Det håb udtrykker flere EU-lande, før deres udenrigs- og europaministre på mandag samles til møde om brexit. Her skal EU's chefforhandler for brexit, Michel Barnier, orientere om forhandlingerne.

"Jeg tror, at der kommer noget til mødet med Michel Barnier på mandag," siger Sveriges handels- og europaminister, Ann Linde, i forbindelse med et handelsmøde i Bruxelles fredag.

Optimismen deles af den irske premierminister, som har en central rolle i forløbet, da Irland deler grænse med Storbritannien.

"Jeg tror, at det er mere sandsynligt end ikke, at vi lander en aftale i de næste uger og før årets udgang," siger Irlands premierminister, Leo Varadkar, i Det Britisk-Irske Råd fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Netop grænsen mellem Irland og det britiske Nordirland er den store udfordring. Begge parter vil på grund af den irske konflikt undgå en almindelig grænse med kontrol.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier