PolicyWatch

EU-domstolen: Smagen af ost kan ikke varemærkebeskyttes

Efter to hollandske osteproducenter er røget i totterne på hinanden, har EU-domstolen besluttet, at det ikke er muligt at varemærkebeskytte en bestemt fødevaresmag.

BRUXELLES

EU-domstolen har tirsdag afsagt en dom, hvor den konkluderer, at det ikke er muligt at varemærkebeskytte smagen af et bestemt fødevareprodukt.

Dommen er blevet afsagt, fordi domstolene i Holland har bedt EU-domstolen om at tage stilling til spørgsmålet på baggrund af en konkret sag fra landet.

Den hollandske producent Levola har en dip på markedet med smag af creamcheese og friske urter. Den er siden 2007 blevet solgt under navnet Heksenkaas.

Men i 2014 begyndte en anden hollandsk producent, Smilde, at sælge et lignende produkt under navnet Witte Wievenkaas, og det fik Levola til at gå til domstolene for at få slået fast, at Heksenkaas var omfattet af copyright.

Det er dog ikke tilfældet, mener EU-domstolen. Begrundelsen er, at hvis noget skal omfattes af varemærkebeskyttelse, skal man kunne identificere det præcist og objektivt.

"I den henseende finder domstolen, at smagen af et fødevareprodukt ikke kan blive identificeret med præcision og objektivitet," fremgår det af dommen.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier