PolicyWatch

Labour-leder: Nu må parlamentet få kontrol med brexit

May må tage sin "elendige" aftale til Underhuset, så parlamentet kan genvinde kontrol med den, siger Corbyn.

Jeremy Corbyn, leder af oppositionspartiet Labour. | Foto: Pedro Rocha/Ritzau Scanpix

Det britiske parlament bør genvinde kontrollen med brexitprocessen.

Det siger oppositionsleder Jeremy Corbyn fra Labour, efter at den konservative premierminister, Theresa May, onsdag aften har overlevet en tillidsafstemning i sit parti.

"Aftenens aftale gør ingen forskel i folks liv," siger Corbyn i en udtalelse.

Mere end hver tredje stemte imod

Over en tredjedel af de konservative parlamentsmedlemmer stemte imod May, og i resten af underhuset er der ikke stor opbakning til hende, påpeger Corbyn.

"Theresa May har mistet sit flertal i parlamentet, hendes regering er i kaos og hun er ikke i stand til at levere en brexitaftale, der fungerer for landet og prioriterer job og økonomien," skriver Corbyn på Twitter.

"Nu må hun tage sin elendige aftale tilbage i Underhuset i næste uge, så parlamentet kan tage kontrollen tilbage," tilføjer Labour-lederen ifølge Reuters.

Foragt for parlamentet

Tidligere onsdag - inden tillidsafstemningen mod May - gik Corbyn lige i struben på premierministeren.

Han beskyldte May for at udvise "foragt for parlamentet", fordi hun udsatte den afstemning om brexitaftalen, der skulle have fundet sted tirsdag.

Det betød, at de folkevalgte blev frataget muligheden for at tage stilling til et afgørende spørgsmål.

"Premierministerens frastødende opførsel gør, at hun må stilles til ansvar af denne sal," tordnede han tidligere onsdag under spørgetimen med May.

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier