PolicyWatch

Boris Johnson: Hårdt brexit ligner mest det folk stemte på

Brexit-fortaler Boris Johnson afviser, at det ville have alvorlige konsekvenser at forlade EU uden en aftale.

Brexit-fortaler Boris Johnson mener, at et hårdt brexit svarer bedst til, hvad briterne stemte i 2016. | Foto: Jeff Overs/BBC/Reuters/Ritzau Scanpix

Den tidligere britiske udenrigsminister og brexit-fortaler Boris Johnson mener, at et hårdt brexit bedst vil svare til det, briterne stemte for i 2016, da de valgte at forlade EU.

"Det mest logiske er nok, at denne mulighed (et hårdt brexit, red.) er den, der svarer bedst til, hvad folket stemte for," skriver han i klumme i det britiske medie The Telegraph.

Udmeldingen kommer, efter at over 200 medlemmer af det britiske parlament fra forskellige politiske partier har underskrevet et brev til premierminister Theresa May. 

Her opfordrer de hende til at udelukke et hårdt brexit - et brexit uden aftale om fremtidige relationer.

Den tidligere konservative minister Caroline Spelman, som har organiseret aktionen, mener, at et hårdt brexit blandt andet vil koste arbejdspladser.

Det afviser Boris Johnson, der griner af forudsigelserne og kalder dem "apokalyptiske".

Brevet fra parlamentsmedlemmerne til Theresa May kommer en uge før, parlamentet ifølge BBC skal stemme om den brexitaftale, som Mays regering har forhandlet på plads med EU.

Ifølge BBC finder afstemningen sted 15. januar.

Underhuset skulle have stemt om brexitaftalen tilbage i december.

Afstemningen blev dog udskudt, da May måtte indse, at den stod til at blive stemt ned.

En ny meningsmåling fra analyseinstituttet ORB viste mandag ifølge Reuters, at kun 18 procent af briterne mener, at May har fået den rigtige brexitaftale på plads.

Til et spørgsmål om, hvorvidt May har sikret den rigtige aftale, svarer 59 procent, at de er uenige, 21 procent siger, at de ikke ved det, og 18 procent erklærer sig enige i udsagnet.

Det er den hidtil laveste opbakning i denne meningsmåling, som har fulgt udviklingen blandt vælgerne siden 2016.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier